چکیده پایان نامه «رویکرد تربیتی در برخی از تفاسیر مفسّران امامی ایرانی در سدة اخیر»
مهاجر | 6:53 ق.ظمتنی که در ادامه آمده است چکیده پایان نامه ارشد اینجانب در رشته عاوم قرآن و حدیث خدمت دوستان ارائه می گردد که مطالب آن نیز در بخش های مختلف قرار داده شده است تا اگر پژوهشگری خواهان مطالعه آن بود بتواند مطالب آن را در سایت بیابد.
استاد راهنمای این پایان نامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی نصیری بودند و استاد بزرگوارم حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد غلامعلی نیز مشاوره آن را برعهده داشتند که در اینجا از این دو بزرگوار تشکر می کنم .
معنای واژگان
الف ) مراقبه در لغت
مراقبه در لغت از مادة ” رقبه “ به معنای گردن ، گرفته شده است[1] و از آنجا که انسان به هنگام نظارت و مواظبت از چیزی گردن خویش را می کشد و دراز می کند تا اوضاع را زیر نظر بگیرد ، این واژه بر معنی نظارت ، مواظبت ، تحقیق و زیر نظر گرفتن چیزی اطلاق شده است . ادامه مطلب...
مراقبه از نگاه روایات
در احادیث بسیاری می توان امر به مراقبه را مشاهده کرد که از باب نمونه چند روایات ذکر می شود :
در حدیثى از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) مى خوانیم که در تفسیر احسان (در آیه شریفه اِنَّ اللّهَ یَأمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الاِْحْسان) فرمود: « اَلاِحْسانُ اَنْ تَعْبُدَ اللّهَ کَاَنَّکَ تَراهُ فَاِنْ لَمْ تَکُنْ تَراهُ فَاِنَّهُ یَراکَ»[1] نیکوکارى به این است که آن چنان خدا را پرستش کنى که گویى او را مى بینى، و اگر تو او را نمى بینى او تو را مى بیند. ادامه مطلب...
رای دیدن فیلم هایی کوتاه با موضوعات زیر روی نوشته کلیک کنید :
نمای داخلی کنیسه یوسف آباد تهران
نماز صبح یهودیان در سخن مهندس آبایی
در یکی از جمعه هایی که برای یهودیان روز مقدسی محسوب می شود( تخریب دوم معبد سلیمان) و به گونه ای روز اندوهگینی برای ایشان هست به همراه دوستان به کنیسه این دین که از ادیان ابراهیمی است، رفتیم .
این کنیسه در خیابان یوسف آباد تهران در بالای زردشت واقع شده است و…
وقتی که برای دیدار هماهنگ شده بود ، زمان نماز صبح بود که حدود آن یک ساعت قبل از طلوع آفتاب است . یهودیان در روز سه وعده نماز دارند که یکی در صبح ، دیگری در ظهر و دیگری در عصر هست که این تابلویی که تعیین زمان می کرد در این کنیسه نصب شده بود.
مدیریت زمان را می توان اینگونه تعریف کرد: اداره زمان برای بهره وری بهتر از زمان ، از فرصتهای و لحظههایی که داریم
این عکس در سایت یکی از دوستان بود که با اجازش در وبلاگ قرار دادم ، عکس پر معنا و به تمام معا زیباس.
نخستین چیزی که برای یک جوان در حال حرکت به سوی کمال ضرورت دارد، شناخت استعدادهای بالقوه خویش و بالفعل کردن آن ها است . در روایات چنین آمده است: من عرف نفسه فقد عرف ربه; هر که خود را شناخت، خدای خویش را می شناسد . پس هرکه خود را شناخت می تواند راه تکامل را بیابد و بپیماید . جوانانی که استعدادهای خویش را نشناختند و قدم در راه نهادند، هرگز به نتیجه مطلوب نرسیدند و راه به بیراهه بردند . چنین است که همه انبیا و اولیا انسان را به شناخت خویش امر کرده اند و سپس به قدم نهادن در راه تکامل فراخواندند .
( این مقاله دارای اشکالات ادبیاتی است و فقط هدف از نوشتن این متن ارائه این بحث بود که انشاء الله در اولین فرصت، نگارش آن هم مورد بازدید مجدد قرار می گیرد)
مقدمه
یکی از آثار خوب باز شدن فضای نقد، همانا شناخت آسیب های آن مطلب است و هر چه فضای نقد محدود شود، آسیب های آن بحث نیز به طور محسوسی پوشیده خواهد ماند.
امروزه بحث آسیب شناسی یکی از مهمترین بحث ها در وادی ارتقای اندیشه های نظریه پردازی و نیز در وادی عمل است و از آن به پاتولوژی یا آسیب شناسی تعبیر می شود.
فعالیت های فرهنگی که به طور مستقیم با تربیت انسان در ارتباط است نیز از این امر مستثنی نیست و می توان گفت، نیاز آسیب شناسی در فعالیت های فرهنگی و لزوم آن بر هیچ انسان اندیشمندی که در مقام تربیت انسان گام برمی دارد، پوشیده نیست.